פתרון חידה מס' 364:

ואין כמו תשובתו המפורטת של יעקב אמיתי:

למרבה הצער, לא רבים יודעים זאת כיום, אבל זאב ז'בוטינסקי היה לא רק מנהיג ציוני ידוע אלא גם משורר וסופר מוכשר בצורה יוצאת דופן.

נוסף לשירי ציון המפורסמים עד היום (לדוגמא, "שיר ביתר" ו"שתי גדות לירדן") הוא חיבר שורה ארוכה מאוד של שירים בעברית ורוסית. הוא גם תירגם שירים רבים לעברית. שני התרגומים הידועים ביותר שלו הם "העורב" ו"אנאבל-לי" של אדגר-אלן פו.

בנוסף להיותו משורר הוא היה גם סופר מוערך ביותר. בין היתר הוא כתב שני רומנים ידועים (שניהם בשפה הרוסית): "חמשתם", אותו כתב בשנות השלושים בהיותו גולה באירופה ושהתפרסם בהמשכים בעיתון בפריז, ו"שמשון" אותו כתב בשנת 1926 והמציג מבט בלתי שגרתי על שמשון הגיבור.

23 שנה מאוחר יותר, ו-9 שנים לאחר פטירתו של ז'בוטינסקי, הפיק ססיל ב. דה מיל סרט הוליוודי המבוסס על ספר זה והקרוי "שמשון ודלילה".

כפי שניתן לראות באתר IMDB, הקרדיט לתסריט, בנוסף לתסריטאי פרדריק פרנק, הוענק לולדימיר ז'בוטינסקי.

לשאלה הבאה

פתרו נכונה (לפי סדר הגעת הפתרונות):
אבינעם קלמה מרחובות, משה צפרירי מכפר סבא, עידן טוביס מבית חשמונאי, יעקב אמיתי מרחובות, סימן טוב שמעון שגיא מחולון, אבי לוי מחיפה.